Mojego, ze wspomagaczami :)
MARZEC
Z wartych zapamiętania - przepis do podręcznego kapownika
BARSZCZ Z POMIDORAMI I FETĄ (według "The River Cottage Cookbook")
Robiony jeszcze w przedwiosennej wersji, teraz na pewno zrezygnowałabym z cebulki i rosołu na rzecz lekkiego wywaru warzywnego, albo i wody ?
3-4 buraki (ok 500g)
1 posiekana cebula
0.5l rosołu
puszka pomidorów
125g fety
sól, pieprz, oliwa
W rondelku zezłocić posiekaną cebulkę, dodać pokrojone w kostkę buraki i rosół, gotować do miękkości. Dołożyć pomidory, całość zblendować, pogotować jeszcze chwilę, doprawić do smaku.
Rozdzieloną do miseczek posypać pokruszoną fetą... boskie połączenie smaków !
A może sałatkę taką zrobić jak już pomidory będą naprawdę fajne ? :)
W marcu pojawiło się jeszcze między innymi takie zdjęcie na CLICKliku
Pomagałam zbierać pieniądze dla Dominiki, ale przede wszystkim miałam kontakt z małą wielką osobowością. I chyba nie ja jedna się dobrze przy tym bawiłam.